Menu
HU EN

Magunkról

A Magyar Hűtő- és Konzervipari Szövetség a zöldség és gyümölcs feldolgozásban, a fagyasztott és konzerv, félkész- és késztermékek gyártásában, mindezek kereskedelmében résztvevő társaságok és vállalkozások, valamint az élelmiszertudomány területén oktató, alkotó és kutató tevékenységet folytató intézmények önkéntes civil szervezete.

A Szövetséget 24 cég alapította 1998-ban. Jelenleg 34 tagja van, amelyek a zöldség-gyümölcs feldolgozás tevékenységi köréhez tartozó árutermelésének 85-90%-át reprezentálja. A hagyományos, nagy volumenű gyártást folytató hűtő- és konzervipari vállalatok, a kis és közép vállalkozások mellett több külföldi tulajdonba lévő multinacionális vállalat is tagja a szervezetnek.

A szakmai sokszínűségre jellemző, hogy a kereskedelemmel foglalkozó cégek, fejlesztési intézetek, az élelmiszerek előállításával, hűtésével, fagyasztásával, és ezen tudományok oktatásával foglalkozó egyetemek és főiskolák is tagjai a Szövetségnek.

Tevékenysége keretében megjelenést biztosít a kormányzati, szakmai és agrárpiaci fórumokon, és részt vesz a tagjait és a tevékenységi területeket érintő rendeletek véleményezésében, kialakításában. Tagja az ÉFOSZ-nak, valamint a FruitVeb Zöldség-gyümölcs Terméktanács érdekképviseleti szervezeteknek, ahol a Szakmaközi Szervezeti tagjaként a teljes feldolgozóipari-termékpálya képviseletét ellátja. Együttműködik a tagok műszaki, fejlesztési, technológiai és marketing programjainak szervezésében, biztosítva a szakmai háttér-intézményekkel való együttműködés lehetőségét.

A nemzetközi szakmai kapcsolatok is jelentősek (PROFEL (Zöldség-gyümölcs Feldolgozók Európai Szövetsége), az AEMTD (Európai Csemegekukorica Szövetség), melyekben elsősorban termékpályák termelési és piaci információinak egyeztetése és cseréje történik.

A Szövetség támogatása mellett a Mezőgazda Kiadó gondozásában került kiadásra a feldolgozás tudományos szaktekintélyeinek munkáját összegző "HŰTŐIPARI KÉZIKÖNYV” második, átdolgozott kiadása, amelyet mind a felsőoktatásban, mind pedig a fejlesztésben, gyakorlatban dolgozó szakemberek használnak.

A Magyar Hűtő-és Konzervipari Szövetség feladatai:

Dokumentumaink:


Amennyiben nem rendelkezik a PDF megtekintéséhez szükséges ADOBE Reader programmal azt az alábbi ikonra klikkelve letöltheti és telepítheti:

Acrobat letöltése

Oszd meg