CSAOSZ konferencia-2024. 03. 26.

A FENNTARTHATÓ CSOMAGOLÁS SZEREPE AZ ÉLELMISZERVESZTESÉG ÉS -PAZARLÁS MEGELŐZÉSÉBEN: az új hazai csomagolásra vonatkozó környezetvédelmi szabályozások áttekintése (koncesszió, EPR, DRS)

Mikor: 2024. március 26. 09:30 – 16:45

Hol: személyesen a Holiday Inn Budaörs helyszínen vagy online

Téma: A fenntartható csomagolás megvalósítása kulcskérdés a Föld jövője szempontjából. Az élelmiszer-veszteség ugyancsak egy nagy és globális probléma. A fenntarthatóság és az élelmiszerveszteség egymásnak ellent-mondó kifejezések. A fenntartható csomagolás az egyik lehetséges megoldás arra, hogy egyszerre védjük meg a terméket és környezetet is. A csomagolási szakértők tudják, hogy bármely hiábavalóan előállított termék környezetterhelése nagyobb, mint a védelméül szolgáló csomagolásé.

A konferencia célja nemcsak felhívni a figyelmet a csomagolás megelőzésben betöltött pozitív szerepére, hanem nyomatékosítani is azt a köztudatban, mindezt jó megoldások nemzetközi és hazai példáinak bemutatásával.

Program: A konferenciát a tervek szerint Dr. Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős helyettes államtitkára nyitja meg, majd az élelmiszerveszteség problémakörének globális kérdéseiről az UNIDO szerepéről szakértője, Aleksa Mirković beszél.

A hazai élelmiszerveszteség okait és mértékét bemutató előadást a NÉBIH vezető munkatársától, Dr. Kasza Gyulától hallhatják. A csomagolásnak az élelmiszerveszteség megelőzésében betöltött szerepével, a jó gyakorlatok példákon keresztüli, nemzetközi kitekintésű bemutatásával pedig a Csomagolási Világ-szövetség (WPO) alelnöke, Nerida Kelton foglalkozik. A konferencia második részében a megelőzést szolgáló jó csomagolási megoldásokat ismertetik, vállalati példákon keresztül. A konferencia zárásaként a csomagolásokat érintő új, illetve módosított környezet- védelmi szabályozásokat (EPR, Ktdt, DRS) tekintik át.

Részletes program a CSAOSZ honlapján http://www.csaosz.hu/a-fenntarthato-csomagolas-szerepe-az-elelmiszerveszteseg-megelozeseben/

A FÉSZ közvetlen tagjai, illetve a tagszövetségek tagjai számára kedvezményes részvételi díjat biztosítanak a szervezők.

Jelentkezni online ezen a linken: https://forms.gle/y8UUpjwJka7yqfd26


Közzétéve

itt:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük