A csemegekukorica és zöldborsó ágazat piaci kilátásai konferencia: 2024. március 13. -Debrecen

2024. március 13-án rendezi meg közösen a FruitVeB, a Magyar Hűtő- és Konzervipari Szövetség, valamint a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Kertészettudományi Intézete az „Égető kérdések az ipari zöldség termékpályán – A csemegekukorica és a zöldborsó ágazat piaci kilátásai ” c. konferenciát, melyre várnak tisztelettel minden érdeklődőt.

A csemegekukorica és zöldborsó termelése évek óta komoly kihívásokkal néz szembe, különösen a klimatikus viszonyok kedvezőtlenné válása és a piaci környezet változása miatt, mely tényezők már komoly fenyegetést jelentenek az alapanyag-biztonság és a termékpálya működése terén. Mindeközben a feldolgozóipar az elmúlt évben növelte gyártási kapacitásait, ami – a gyorsan változó gazdasági környezetben – hatványozza a termékpálya stabilitása megteremtésének jelentőségét. A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Kertészettudományi Intézete, a Magyar Hűtő- és Konzervipari Szövetség, valamint a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szakmai konferenciáján a zöldség-gyümölcs ágazat meghatározó termékpályájának helyzetével, kihívásaival, valamint az egyensúly megteremtésének és a hatékonyság növelésének lehetőségeivel foglalkozunk.

Időpont:  2024. március 13. (szerda) 9.30 – 14.00

Helyszín:  Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar (4032 Debrecen Böszörményi út 138.)

RÉSZLETES PROGRAM

   8.30 – 9.30    REGISZTRÁCIÓ

   9.30 – 9.40    Megnyitó, köszöntők

9.40 – 10.10     A gabonafélék és olajnövények rövid és középtávú piaci kilátásai Dr. Potori Norbert, igazgató – Agrárgazdasági Igazgatóság, Agrárközgazdasági Intézet

10.10 – 10.35 A zöldborsó nemzetközi termelési, technológiai és piaci tendenciái. Fröchlich András, ügyvezető igazgató – Seedplus Kft.

10.35 – 11.35 A csemegekukorica nemzetközi termelési, technológiai és piaci tendenciái. Conrado Rodriguez, regionális értékesítési igazgató – Vilmorin/Limagrain, Spanyoloroszág (Tolmácsol: Kocsis Márton, gazdasági elemző – FruitVeB)

11.35 – 12.00  SZÜNET, BÜFÉ

12.00 – 12.20   A csemegekukorica-, illetve zöldborsó-termelés és -feldolgozás hatékonysági kérdései. Dr. Apáti Ferenc, egyetemi docens, FruitVeB elnök; Dr. Tóth-Kurmai Viktória, egyetemi tanársegéd, FruitVeB gazdasági elemző; Krivdáné Dr. Dorogi Dóra, FruitVeB gazdasági elemző; (FruitVeB, illetve Debreceni Egyetem MÉK Kertészettudományi Intézet)

12.20 – 12.40  A horizontális szervezettségben (TÉSZ) rejlő lehetőségek és tartalékok. Nagypéter Sándor, elnök-ügyvezető, DélKerTész Szövetkezet; FruitVeB alelnök

12.40 – 13:30   SZAKMAI KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS az előadókkal és felkért hozzászólókkal

13.30 – 14.20  TERMESZTÉSTECHNOLÓGIAI-SZAKMAI ELŐADÁSOK (felkérés alatt)

14:20                 SZENDVICSEBÉD – A KONFERENCIA ZÁRÁSA, KÖTETLEN BESZÉLGETÉS

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrációs határidő: 2024.03.11. (hétfő) 12.00 óra.

Regisztráció


Közzétéve

itt:

,

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük